przepis na paste z czerwonej fasoli
PASTA Z CZERWONEJ FASOLI
SKŁADNIKI:
➣ 1 puszka czerwonej fasoli
➣ 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
➣ 1 pęczek szczypiorku, szczypioru lub 1 średnia cebula
➣ 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
➣ sól, pieprz
WYKONANIE:
➣ Fasolę porządnie opłukaj z zalewy puszki i przełóż do głębokiej miski. Widelcem ugnieć fasolę na gładką masę, możesz zrobić to w kilka sekund blenderem. W przypadku gotowanej fasoli można dodać odrobinę wody, aby fasola nabrała konsystencji pasty.
➣ Dodaj przecier pomidorowy, posiekaną cebulkę lub szczypiorek, a następnie paprykę wędzona.
➣ Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe!

ŹRÓDŁO:
https://ervegan.com/2015/05/najlatwiejsza-pasta-z-czerwonej-fasoli/
Komentarze
Prześlij komentarz