przepis na wegański twarożek
WEGAŃSKI TWAROŻEK
SKŁADNIKI:
➣ 1 szklanka orzechów nerkowca, namoczonych przez noc w wodzie➣ 1/4 szklanki płatków drożdżowych, do kupienia tutaj➣ 1/4 szklanki wody z ogórków kiszonych➣ 1/4 szklanki mleka roślinnego niesłodzonego➣ 1 – 2 łyżki soku z cytryny➣ 1/2 ząbka czosnku➣ sól i czarny pieprz➣ 5 rzodkiewek➣ 1 cebulka dymka➣ garść posiekanego szczypiorku
WYKONANIE:
➣ Odcedzić namoczone orzechy. Przełożyć do kubeczka blendera, dodać wszystkie składniki poza rzodkiewką i ziołami, a następnie rozpocząć blendowanie. Co jakiś czas skrobać ze ścianek i blendować znowu do momentu, aż uzyskamy gładki krem.
➣ Posiekać rzodkiewki, dymkę i szczypiorek w drobną kostkę i wmieszać w twarożek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę do lodówki.
ŹRÓDŁO:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/weganski-twarozek/
Komentarze
Prześlij komentarz